Veilig informatie delen

We wisselen continue informatie en bestanden met elkaar uit. Dat is tegenwoordig heel eenvoudig. Je upload je grote bestanden op een website of clouddienst. Maar wat gebeurd er daarna? Heeft alleen de ontvanger toegang, of iedereen die de link gebruikt? En hoe lang blijft jouw informatie toegankelijk. Maar al te vaak zijn we ons niet bewust van de gevaren bij het delen van informatie. Daarom 3 tips voor het veiliger delen van bestanden.

1. Zorg dat bestanden versleuteld zijn

De basis van veilig informatie delen is versleuteling. Zorg dat uw informatie met één klik te openen zijn, maar zorg voor een unieke toegangscode waarmee de ontvanger de bestanden kan openen.

2. Gebruik multifactor authenticatie

Een meerwaarde t.o.v. een toegangscode is multifactor authenticatie. Je deelt een link naar de informatie maar hebt een tweede code nodig om de bestanden te openen. Bij voorkeur via een ander medium zoals SMS. Alleen toegang tot de mailbox van de ontvanger is dan niet voldoende om jouw informatie te krijgen. Extra veilig!

3. Beperkte tijdsduur

Zord dat de link die u deelt een beperkte geldigheidsduur heeft en de bestanden daarna worden verwijderd of de link niet meer werkt. Zo blijven er ook geen oude links achter naar uw bedrijfsinformatie.