Slimmer vergaderen

Ieder bedrijf bestaat uit samenwerkende collega's die vaak snel moeten inspelen op veranderingen. Snel en slim vergaderen is daarbij essentieel! Steek de koppen bij elkaar te steken en houd iedere betrokkenen adequaat op de hoogte van wijzigingen en statusinformatie.

Snel ideeën delen en slim overleggen

Vergaderen is sterk veranderd t.o.v. een aantal jaren geleden. In teams is er meer aandacht om in kleine of grote groepen met elkaar samen te werken. Door het online vergaderen is er geen reistijd en kan snel internationaal worden samengewerkt, ongeacht de locatie. Deze veranderingen in de manier van overleg en vergaderen stelt ook andere eisen aan onze vergaderlocaties en kantoren.

Klein maar fijn

In moderne kantoren zien we steeds meer kleinere ruimtes met digitale middelen, waar u eenvoudig met 2 tot 6 mensen kunt samenwerken; de zogenoemde 'huddle rooms'. Deze naam komt van 'to huddle up'; teamspelers die tijdens een wedstrijd even snel samenkomen om de tactieken door te spreken. Deze ruimtes met geïntegreerde technologie werken op dezelfde manier; snel ideeën delen en samenwerken. Zowel met medewerkers in de ruimte als met externe partners op afstand. Ideaal voor samenkomst bij projectwerkzaamheden, creatieve sessies of hybride overleg met collega's of externen.

Een moderne vergaderruimte

In een vergaderruimte kunt u denken aan de volgende oplossingen, waarbij het vooral belangrijk is dat deze voor iedereen eenvoudig en makkelijk te gebruiken zijn:

  • Beeldscherm of televisie waar andere devices eenvoudig draadloos mee verbonden kunnen worden;
  • Een tafel waar u aan kunt zitten of staan met eenvoudige maar conformortabele stoelen;
  • Videoconference opstelling. Hierbij kan een eenvoudige webcam en microfoon al voldoiende zijn;
  • Smart hub zodat u geen gedoe hebt met kabels van bijv. laptops (in grotere ruimtes);
  • Uiteraard goede wifi dekking voor mobiele apparaten;
  • In sommige gevallen een digitaal whiteboard.

De inrichting van een ruimte is afhankelijk van uw gebruik en de omvang van de ruimte. Om efficiënter samen te werken en te vergaderen ,wordt veelal gebruik gemaakt van oplossingen als Microsoft Teams om digitaal te vergaderen.

Heeft u verbouwplannen voor uw kantoren, of wilt u eens van gedachten wisselen hoe u slimmer kunt vergaderen in uw bedrijf? Dan informeren wij u graag over de mogelijkheden en de verschillende software en hardware om efficiënt en effectief te vergaderen. Zowel online als offline, zodat ook het sociale en menselijke aspect genoeg aandacht krijgt.

Terug naar samenwerken Contact